WOW Kortrijk 2016

De eerste editie van WOW Kortrijk

powered by Howest

Uil WOW Kortrijk 2016“There is a whole new generation who’s ready to create a new society.
We don’t know whether it will be better, it’s the fact that they are willing to create it.
It’s about creating á society.”

WOW is geen onbekende term binnen Howest en staat voor Window On the World. WOW Berlin heeft er in het verleden al voor gezorgd dat studenten Toerisme & Recreatiemanagement uit hun comfort zone komen. En nu is het de beurt aan de andere opleidingen in eigen stad.

Howest gaat de uitdaging aan met de derdejaarsstudenten van Communicatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen, Sociaal Werk en Toerisme & Recreatiemanagement.

Voor exact één week, van 26/09 tot 30/09, bezetten de verschillende opleidingen de Budafabriek en de Budascoop in het hart van Kortrijk. 150 studenten worden in interdisciplinaire teams opgedeeld om samen te werken in opdracht van Straathoekwerk Kortrijk.

De wereld is groter dan ieders opleiding. Oogkleppen af is de boodschap!

Elk team gaat op zoek naar een innovatieve en creatieve oplossing voor een mensgerichte probleemstelling met betrekking tot één van de vijf grote thema’s: energy, equipment, hygiene, sharing en food. In deze eerste editie ligt de focus op de doelgroep “mensen met minder met andere woorden een zoektocht naar Social Design.

Binnen elk thema wordt op het einde van de week een Howest Impact Award uitgereikt voor de meest vindingrijke oplossing.

Stay tuned!

Howest Logo We develop people WOW Kortrijk