WOW Kortrijk 2017

De tweede editie van WOW Kortrijk

25/09 –29/09

WOWKortrijk2017 WOW Kortrijk howest Hogeschool West-Vlaanderen Heilig-hart

“There is a whole new generation who’s ready to create a new society.
We don’t know whether it will be better, it’s the fact that they are willing to create it.
It’s about creating á society.”

Howest gaat de uitdaging aan met jullie, onze toekomstige derdejaarsstudenten van Communicatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen, Sociaal Werk en Toerisme & Recreatiemanagement.

Voor exact één week, van 25/09 tot 30/09, bezetten jullie de Budafabriek en de Budascoop in het hart van Kortrijk. Samen met 299 andere studenten word je in interdisciplinaire teams opgedeeld om een uitdagende opdracht uit te werken voor Heilig Hart Kortrijk.

De mens is van nature uit een handelend wezen, het is een fundamentele menselijke behoefte. 
Dit handelen zorgt ervoor dat hij of zij betekenis geeft aan enerzijds zichzelf en anderzijds de wereld rondom hem. ‘Gewoon doen’ of uitvoeren van betekenisvolle activiteiten in een context, is een belangrijke factor voor het ervaren van gezondheid en welzijn.
Autonomie, participatie, empowerment en enablement zijn dan ook dé vier kernwoorden tijdens deze WOW-week. Vanuit deze visie ga je samen met de persoon op zoek naar wat voor hem of haar een betekenisvolle activiteit is.

Verdiep je in het leven en de context van de jullie toegewezen bewoner. Vertaal vanuit zijn/haar leef- en belevingswereld een concrete wens/nood/idee/behoefte rond een betekenisvolle activiteit . Ga ermee aan de slag met je groep en de bewoner en werk uit tot een haalbaar concept of prototype. Laat je hierbij inspireren door de tools die jullie tijdens de WOW week worden aangereikt.